Няма да подкрепим Рая Назарян за председател на НС, обяви Кирил Петков

Кирил Петков не вярва на казаното от Борисов за снайперистите, които го охраняват

Няма да подкрепим Рая Назарян за председател на Народното събрание. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков преди заседание на парламентарната група на “Продължаваме промяната-Демократична България” (ПП-ДБ).

“Ние я познаваме добре и не мислим, че е правилният човек да бъде на най-високата позиция в държавата”, обясни Кирил Петков.

Той обяви още, че от ПП-ДБ няма да предлагат друга кандидатура.

“Оставаме опозиция. Г-н Борисов трябва да поноси две отговорности. Първата е, че не си спази уговорката по време на ротацията и падна правителството, а втората е, че сега е първа политическа сила – нека да си поеме отговорността като стабилна партия, която има лидерски потенциал”, каза още съпредседателят на ПП.

По думите му ПП-ДБ ще отстоява проевропейски и антикорупционни политики. “Нашите избиратели трябва да знаят, че могат да разчитат на нас”, каза още Петков.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че номинират Рая Назарян за председател на Народното събрание и от гласуването в зала ще се разбере дали ще се нагърбват със съставянето на правителство или не. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст