“Револют” (Revolut) включи в “менюто си” и търговия на облигации за клиентите в Европа

"Револют" (Revolut) включи в "менюто си" и търговия на облигации за клиентите в Европа

Потребителите на “Револют” (Revolut) – глобалната компания за финансови технологии, ще могат за първи път да купуват и продават корпоративни и правителствени облигации на територията на Европейското икономическо пространство. Което им дава достъп до инвестиционни инструменти, които носят добри печалби през последните месеци благодарение на по-високите лихвени проценти.

Новата услуга, предоставена от Revolut Securities Europe UAB, дава възможност на търговците да инвестират в облигации с минимална стойност от 100 евро или 100 щ. долара, съобщи в официално изявление фирмата на 18 юни. Клиентите на “Револют” ще могат да влагат пари в облигации на пазарите на Европейската икономическа общност при фиксирана комисионна от 0.25% за сделка.

Финансово-технологичната компания в момента има 3 хил. достъпни за инвеститорите активи, включително акции на фирми от Европейския съюз и Съединените щати и търгувани на борсата фондове. Новият пробив на “Револют” се случва непосредствено след като емисиите на европейски облигации надхвърлиха 1 трлн. евро за рекордно кратко време през тази година след като правителствата и компаниите се възползваха от силния инвеститорски интерес и търсене на дълговите им инструменти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст