Хартата за AI на ислямския свят ще бъде представена през септември

изкуствен интелект данни

Организацията за образование, наука и култура на ислямския свят (ISESCO) ще разработи и представи Харта за изкуствен интелект на ислямския свят на срещата на върха за изкуствения интелект (AI) в Рияд през септември. Това заяви генералният ѝ директор д-р Салем бин Мохамед ал Малик в интервю.

„Последното ни развитие е Хартата за изкуствения интелект за ислямския свят. Тя ще бъде важна не само за ислямския свят, но и за света като цяло. Ние говорим за основните ценности на религиите, било то ислям, християнство или юдаизъм, и да включим тези ценности в нашата харта”, – отбеляза генералният директор на организацията. „Документът ще се появи до септември, ние ще го представим на срещата на върха на AI в Рияд в областта на изкуствения интелект, като ще се обърне внимание на приложението му както в науката, така и в културата.”

Ал Малик отбелязва, че знанието се удвоява на всеки 12 часа. „Откакто започнахме нашия разговор, изкуственият интелект вече се промени. Всеки ден чуваме за нови разработки в тази област. Това ни кара да се замислим накъде отиваме. И затова решихме да направим

изкуствения интелект едно от ключовите направления

на нашите дейности, особено по отношение на науката и околната среда“, добавя той. „Създадохме център за изкуствен интелект, който в момента се нарича Център за стратегическо прогнозиране“.

интелект
Изкуствен интелект

Според Ал Малик

през 2025 г. общо 17.6 трилиона долара, които световната икономика ще получи от използването на AI,

ще създадат 97 милиона работни места, но други 80 милиона работни места ще бъдат загубени. „Това е до 2025 година. Представете си какво ще се случи до 2030 година. Новите работни места са много важни и ние работим по тази задача. Сега завършват млади хора, които утре няма да могат да си намерят работа. Как да сме сигурни, че за тези студенти ще бъдат създадени нови работни места? Ето защо провеждаме редица конференции за AI, развиваме потенциал в областта на AI и участваме в много специализирани събития“, коментира Ал Малик.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст