Борисов се страхува от Пеевски, търси партньор за параван, убедена е Корнелия Нинова

Съдът заличи Корнелия Нинова като председател на БСП

Мисля, че ще има правителство между ГЕРБ, ДПС и “Има такъв народ”, не знам в каква форма. И мисля, че е необходимо да има, още едни избори ще са катастрофа, няма да се явят и тези 30%, които се явиха на последния вот. Това каза пред БТВ депутатът от БСП Корнелия Нинова, която подаде оставка като председател на партията след изборите 2 в 1 на 9 юни.

“Ние, разбира се, ще гласуваме против такова правителство”, добави тя.

Попитана дали отделни депутати от БСП може да подкрепят евнтуално правителство на ГЕРБ, ДПС и “Има такъв народ”, Нинова заяви: “Не вярвам, че ще изглупеят дотолкова, аз ще направя всичко възможно това да не се случи. Винаги е имало опити за влияние отвън, но аз съм ги спирала. Моделът “Борисов” е вреден за България. Каквото мога, ще направя в групата да не подкрепяме правителство на ГЕРБ, ДПС и “Има такъв народ”.

“Борисов предизвика изборите, за да отслаби “Продължаваме промяната-Демократична България” и те да са по-удобен партньор. По-малкият партньор винаги може да бъде притискан от по-големия. В момента Борисов се страхува от Пеевски и търси още един партньор за параван. Ако “Продължаваме промяната-Демократична България” го направят отново, са си изгубили ума”, подчерта бившият лидер на БСП.

Тя посочи, че е подала оставка заради “катастрофалните” резултати на “червените” на вота. “Оттам нататък тръгнаха сложни процеси в партията. Искам да се обърна към социалистите и да има кажа, че те са истинската партия и в техни ръце е спасението на БСП. Някъде нарекоха случилото се “дворцов преварт с пионки”, защото зад това, което сега се случва с БСП, стоят съвсем други сили”, посочи Корнелия Нинова.

“Искам да кажа на хората да не се поддават на хаос, да са истински социалисти и всичко ще се оправи. През годините се изправих срещу пет много големи групи хора и интереси, те се обединиха и това, което се случи с мен, е естественият завършек. Сега тези хора искат реванш. Първата група са т.нар червени барони. Втората група са “червените” олигарси, които използват БСП да трупат лично богатство – тип Гергов или Кирил Добрев. Третата група е либералното, олицетворявано от Сергей Станишев. Те никога няма да ми простят битката с джендър идеологията и политиката ми спрямо мигрантите. Четвъртата група е т.нар. дълбока, паралелна държава, моделът “ГЕРБ”, моделът “Пеевски” и всичко около този модел. В последните години като пета група се включи и президентът Радев”, коментира тя.

“В момента моите колеги са пешки в чужди ръце и донякъде ми е жал за тях. Ще ги употребят да свършат мръсната работа и ще ги изхвърлят. Те сега са опиянени и правят грешка след грешка”, каза още Нинова, като увери, че няма вариант да си оттегли оставката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст