Джо Байдън въвежда нова политика за получаване на “зелена карта”

Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън представи нова имиграционна мярка, с която ще бъде легализиран престоят на стотици хиляди мигранти без статут в страната. 

“Ройтерс” посочва, че според новата политика лица без гражданство, които са били в страната поне 10 години и са женени за американец, ще могат да кандидатстват за постоянно пребиваване, или така наречената „зелена карта“, без да напускат САЩ. Право да получат гражданство ще имат и близо 50 000 деца и младежи, ненавършили пълнолетие. 

Предизборният ход на Байдън контрастира с позицията на Доналд Тръмп и републиканците, които разкритикуваха новата мярка. Говорейки на предизборен митинг в Уисконсин, Тръмп каза, че ако бъде избран през ноември за президент, новата имиграционна политика ще бъде незабавно отменена.

По време на свое изявление Джо Байдън уточни, че новата мярка ще влезе в сила това лято, но подчерта, че тя няма да е от полза за хората, които неотдавна са дошли в страната. По думите му тя ще помогне на хората, които плащат данъци и допринасят за Америка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст