Европейската комисия отправи четири препоръки за българската икономика

ЕК ще представи годишния доклад за върховенството на закона в ЕС на 24 юли

Европейската комисия отправи препоръки за икономическото развитие на страните от Европейския съюз. За България Комисията издаде четири препоръки, предаде БТА.

За следващата година ЕК очаква нашата страна да ограничи общия бюджетен дефицит под три процента от брутния вътрешен продукт и да запази равнището на държавния дълг в разумни граници в средносрочен план. Препоръчва се значително ускоряване на изпълнението на програмите на политиката на сближаване и по Плана за възстановяване и устойчивост и за енергиен преход, включително с подобряване работата на администрацията и повишаване качеството на процедурите за обществените поръчки, както и укрепване на дейността на регулаторите.

Комисията очаква България да подобри образователния процес и уменията на работниците, както и да намали зависимостта от изкопаемите горива. Според ЕК е необходимо внедряването на възобновяеми енергийни източници при осигуряването на централно отопление, включително от ветрогенератори. Препоръчва се нашата страна да подобри възможностите за съхранение на енергия и на електропреносната мрежа, както и да подпомогне енергийно бедните граждани. Според ЕК е необходимо България да развие допълнително градския транспорт и железниците, включително с изграждането на необходимата инфраструктура.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст