Костадин Костадинов: Готови сме да предложим кабинет, но той не може да е еднопартиен

Костадинов, Костадин Костадинов, "Възраждане"

Готови сме да предложим кабинет, но той не може да е еднопартиен. Не би трябвало да има кабинет с първия или втория мандат. Тази прогноза направи в интервю за БТВ лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов. 

“ГЕРБ-ДПС може да се превърне в ДПС-ГЕРБ, затова Борисов иска трети партньор. В ПП-ДБ има склонни за едно министерско кресло или посланически пост да бъдат “много конструктивни”, но това няма да е стабилно правителство и ще убие ГЕРБ. Затова Борисов няма да избере този вариант”, смята той. 

“ДПС е стигматизирана формация в България и то напълно с основание. За пореден път виждаме как ДПС корозира системата на българската държавност с унищожаване на доверието в системата. Имаме политическо робство, роби на местен политически феодален клан. ДПС се превръща в триглава ламя, която изяжда българския народ. Бях в районите, в които ДПС буквално “коли и беси”, хората изпитват животински страх от това нещо. ДПС е олигархия, мафия и клан, нещо, което е превзело съдебната система на местна почва. Една антибългарска държава – държава в държавата”, са наблюденията на Костадинов. 

От “Възраждане” искат да се възстанови положението до 2021 г. и да не се гласува в Турция, а това право да остане само за живеещите в страни-членки на ЕС. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст