Куриерската компания “Сеймдей” разширява мрежата си с покупка на конкурент

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) контрол регулатор

Компанията „Деливъри Солюшънс“ С.А., Румъния („Сеймдей“) – вторият по големина куриер в Румъния, е уведомила Комисията за защита на конкуренцията за придобиване на самостоятелен контрол върху „ФЮРГЕФУТАР.ХУ Солгалтато Ертекешетьо Корлатолт Фелельошшегю Таршашаг“, обявиха от регулатора.

Куриерската компания „Сеймдей“, част от най-големия онлайн търговец eMAG, е специалирана в търговия на дребно с нехранителни стоки, търговия на дребно с модни стоки, търговия на дребно със стоки втора употреба, доставка на храни, маркетингово посредничество, услуги за доставка на пратки.

Тя работи у нас от миналата година.

“Sameday”Сеймдей” е популярна със своите автоматизираните шкафчета easybox.

Придобиваното предприятие се занимава с организиране на трансгранични доставки и доставки,

свързани с електронна търговия за бизнеси; опериране на платформа за доставки за малки и средни предприятия и потребители; услуги по изпълнение и логистика.

Искането на кандидат купувача е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение.

От регулатора посочват, че всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

„Съобщението е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка“, отбелязват от регулатора.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст