“Бианор” приключи сделката по придобиване на 51.02% от капитала на “Прайм Холдинг”

документ бизнес договор

„Бианор Холдинг“ АД е приключил сделката по придобиването на 51.02% от капитала на „Прайм Холдинг“ АД, съобщиха от компанията. Процедурата е приключила на 18 юни.

База за определяне на цената на придобиване е стойността на 100% от групата на „Прайм Холдинг“ АД, определена като един път приходите от продажби, реализирани през 2023 г., коригирани с нетната финансова позиция и оборотния капитал към 31 май тази година.

Между продавачите и купувача „Бианор Холдинг“ има

договорени опции за придобиване и на останалите 48.98% след началото на 2025 година.

Това ще стане по формула, базирана на приходите и печалбата преди данъци, такси и амортизация на групата на „Прайм Холдинг“ за съответен 12-месечен период.

Припомняме, че в края на месец май „Бианор Холдинг“, „Прайм Холдинг“ и „Диджитал Лайтс“ подписаха окончателни договори, с които “Бианор Холдинг” придобива 100% от “Диджитал Лайтс” ООД и 51% от “Прайм Холдинг” АД, с опция да придобие останалите 49%.

Заедно с това

от „Бианор“ представиха новия бранд – Wiser Technology,

който обединява всички дружества в групата и ги позиционира като водеща европейска компания за разработка на високотехнологични софтуерни решения.

Бианор Холдинг“ обединява група от високотехнологични ИТ компании,

които изпълняват софтуерни услуги с голяма добавена стойност за редица технологични лидери по целия свят.

Акциите на “Бианор Холдинг” се търгуват на “Българска фондова борса”. За последните дванадесет месеца цената им нарасна от 2.79 лева за един брой до 6.20 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст