ГЕРБ-СДС поиска оставките на кмета на София и заместника му по транспорта

От ГЕРБ поискаха незабавно да бъде освободен заместник-кметът на София по правни въпроси

Заради обвяваната от съда за незаконна нова организация на движението в част от центъра на София общинските съветници от ГЕРБ-СДС поискаха оставката на кмета на София Васил Терзиев и на неговия заместник по транспорта Илиян Павлов. 

По думите на Прошко Прошков колегите му от коалицията “ПП-ДБ-Спаси София” се опитват да плашат цялата страна заради своя провал.

“Поискахме оставката на кмета Терзиев поради бездействието на това да потърси отговорност от ресорния си заместник-кмет, за което го призовахме три пъти за незаконни действия. Всъщност проектът за организацията на движението е подаден три седмици, след като е започнала работа от самата организация, на което съдът също обръща внимание. Имаме неадекватни най-вече незаконни действия на управляващата администрация плюс управляващата група в Общинския съвет”, каза той.

“Затова поискахме оставката на кмета в момента. По отношение на темата какво ще се случи оттук нататък – има ред, по който Столична дирекция на вътрешните работи следва да предпише връщане на организация преди промяната на тази организация на движението и оттук нататък тълкуванията на колегите, как това щяло да блокира цялата държава, са общо взето, както знаете, те се провалиха, те свършиха незаконни действия, в момента плашат с някакво съдебно решение всички общини в България, тоест тяхното безочие надскача вече границата на Столична община и стига границите на държавата”, допълни Прошков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст