ИТН няма да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ или на ДПС, съобщи Трифонов

ИТН няма да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ или на ДПС, съобщи Трифонов

“Има такъв народ” ще предложи експертно правителство, ако получи третия мандат, но няма да подкрепи кабинет с мандата на ГЕРБ или на ДПС. Това обяви във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов. “Такава е ситуацията, че явно се налага да повтарям някои неща, защото има хора, журналисти и шарлатани, които нещо не разбират“, посочва той.

“Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв”, пише Трифонов.

“Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи прaвителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, ИТН ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време. И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И, за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента“, казва още лидерът на ИТН.

По думите му, “всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори”.

По-рано за председател на парламента бе избрана предложената от ГЕРБ-СДС Рая Назарян. Това стана с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН. По късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на Трифонов и партията му, че са “поели пасива”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст