Новият председател на парламента е най-яростният защитник на санкционираните по “Магнитски”, обяви Денков

магнитски

“Имам една добра и една лоша новина”, обяви Николай Денков от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” (ПП-ДБ) по време на брифинг в кулоарите на парламента по повод избирането на Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание.

Добрата новина е, че парламентът вече може да започне да работи, а лошата – този председател на Народното събрание е най-яростният защитник на санкционираните по “Магнитски”, обясни Денков.

След това бившият премиер цитира изказване на Рая Назарян, направено съвсем наскоро, в което тя посочва: “САЩ са подведени и за ГЕРБ санкциите по “Магнитски” нямат стойност”.

Явно така се става председател на Народното събрание“, продължи Денков и уточни, че всъщност така новият председател на парламента се явява най-големият защитник на корумпираните – и в ГЕРБ, и в ДПС.

След това Денков добави, че прави впечатление, че много често от трибуната на Народното събрание, без каквато и да е конкретна причина, се говори срещу “Продължаваме промяната” – “Демократична България”. Според него обяснението е едно – от ПП-ДБ са единствените, които са останали да се борят срещу корупцията.

След това Йордан Иванов от ПП-ДБ посочи, че служебният кабинет на Димитър Главчев продължава без мотиви и без прозрачност да сменя хора на ръководни постове. По думите му вчера са били освободени директорът на ДКСИ (Държавната комисия по сигурността на информацията) и зам.-председателят на ДАТО (Държавна агенция „Технически операции“).

По-късно стана ясно, че на мястото на освободения заместник-председател на ДАТО Димитър Костов е назначен Емил Тодоров. От информация на пресслужбата на Министерския съвет става ясно, че Емил Тодоров притежава дългогодишен опит в сферата по защита на националната сигурност. Работил е както в Държавна агенция „Технически операции“, така и в Държавна агенция „Национална сигурност“. Завършил е счетоводство и контрол в УНСС и е придобил образователно-
квалификационна степен „магистър“ по специалността „Национална сигурност“ в УНИБИТ.

От своя страна по време на брифинга на ПП-ДБ Божидар Божанов коментира позицията на ИТН, че трябва да има експертно правителство, припомняйки, че такъв е бил кабинетът на Пламен Орешарски и зад него реално е било ДПС.

Денков също изказа мнение срещу конфигурирането на експертно правителство, с думите, че за него не се носи политическа отговорност и то ще бъде просто един смокинов лист, зад който могат да се правят много безобразия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст