Николай Марков се закле като депутат

николай марков

След като Рая Назарян бе избрана за председател на 50-ото Народно събрание, последва гласуването на заместник-председателите и съобщаване на заявленията от постъпилите партии и коалиции за образуване на отделните парламентарни групи със съответните ръководства – председател, заместник-председатели и секретар.

След като се стигна до парламентарната група на “Величие” с председател – Николай Марков, който вчера закъсня и не успя да положи клетва като депутат, избраната за зам.-председател на парламента – Виктория Василева от “Величие” направи процедурно предложение той да получи възможност да се закълне. След клетвата и обявяването на заместник-председателите и секретаря на “Величие”, Рая Назарян закри първото заседание на 50-ото Народно събрание.

След това тя обяви, че утре (21 юни) от 9.00 часа свиква председателския съвет за определяне на дневния му ред.

В кулоарите на парламента Николай Марков обяви, че със запис – компромат – срещу него и Ивелин Михайлов – е бил направен опит той да бъде накаран да подкрепи кандидатурата на Рая Назарян за председател на парламента. Заради този натиск той и закъснял вчера, но не се поддал. На въпрос дали с този компромат той се чувства зависим, Марков категорично отрече, но отказа да даде повече подробности.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст