Въведената организация на движението в София от 2017 г. е незаконна, твърди Борис Бонев

"Доходоносен семеен бизнес": Борис Бонев разкри далавери в "Топлофикация - София"

Столичната община ще въведе временна организация на движението по бул. “Патриарх Евтимий” и “Витоша” и ще възложи изработването нов генерален план за движението в София. 

Това ще бъдат действията след решението на Върховния административен съд, според което новата организация около Националния дворец на културата трябва да бъде отменена, тъй като липсва генерален план. 

Според общинския съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев решенията на съда означава, че всички промени в движението в София, направени след 2017 г., са незаконосъобразни.

“Въведената организация в София от 2017 г. е незаконна според това решение на съда, тъй като от тогава липсва генерален план за организация на движението. Между другото, това решение на съда поставя в сериозен риск всички общини в България, тъй като много от тях нямат действащи генерални планове за организация на движение, тоест от пешеходна пътека до нещо по-голямо – нова улица, нов булевард. Ако някой обжалва след това решение на съда, ще се стигне до установяване, че е незаконна тази организация на движение, тоест едни краткосрочни предизборни опити да се атакува противника в момента експлодираха в бомба с национално влияние във всички общини в България и поставят под риск въобще цялата организация на движение и пътна безопасност в градовете на България”, обясни Бонев. 

“Подготвили сме временна организация, която да допълни стоплинии, стрелки и инвалидни места, за да може да се пусне светофарната уредба. Знаейки, че тази мина може да гръмне започнахме да подготвяме нов генерален план”, каза зам.-кметът по транспорта Илиян Павлов.

Не можело да се върне и старата организация на движението, защото по същата логика била незаконна и щяло да се намери кой да я обжалва, защото е нова процедура. Това поставяло пречка и за въвеждането в експлоатация на нови улици. Незаконни били и всички метростанции.

По-рано днес столичният общински съветник Антон Хекимян поиска оставката на кмета Васил Терзиев. Поводът бе решението на Върховния административен съд, че реорганизацията на движението по бул. “Патриарх Евтимий” е незаконна. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст