Денят по диагонал – 21 юни 2024 г.

президентът, Радев, ще покани Главчев да обсъдят поисканите смени на служебни министри

Президентът започва консултации за кабинет от понеделник

От 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва в президентската институция консултации за кабинет с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание.

Компромисен вариант: Главчев и Радев заедно ще участват в Срещата на върха на НАТО

Служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в предстоящата Среща на върха на НАТО, която ще се проведе в периода от 9 до 11 юли във Вашингтон. В срещата ще участва също президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, съобщиха от Министерския съвет.

Кои регулатори са за основен парламентарен ремонт

По време на днешното заседание на парламента стана ясно и съставите на кои държавни органи и регулатори трябва да бъдат обновени от парламента заради изтекли мандати на членовете им.

Разкриха измама със социални помощи, пренасочвани от Белгия към България

Инспекцията по труда в Брюксел е разкрила схема за измама със социални помощи, пренасочвани към България, съобщиха от БТА. Отбелязва се, че по случая вчера са били задържани 17 заподозрени, а щетите за бюджета се оценяват на 1.5 милиона евро.

На БСП й замириса на нови избори и бръкна в торбата с популистките номера

БСП вече си даде сметка, че правителство или няма да има, или няма да просъществува дълго, затова бързо влезе в режим “Нови избори”. За пореден път социалистическата партия реши да внесе проекторешения за спиране на военната помощ за Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст