Калин Стоянов отчете 75% спад на мигрантския поток на българо-турската граница

Два хеликоптера от Чехия идват да гасят пожара в Стара Загора

Министърът получи приз на Българските туристически награди

Шестото издание на Българските туристически награди се проведе по изключение в Царево. Общината стана домакин на събитието по идея на кмета Марин Киров, след като спечели на миналото издание на призовете признанието за вътрешна дестинация, предаде БНР – Бургас. 

Този път с него бе отличена община Приморско – първата у нас, разработила и лансирала цяла съвременна лого концепция, като наградата бе връчена от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той получи специалния приз „Приятел на туризма“, а конферентната част на церемонията протече под мотото “България – сигурна дестинация”.

Калин Стоянов отчете 75% спад на мигрантския поток от към българо-турската граница.

“Това е резултат на предприетите от министерството комплексни мерки за охрана на държавната граница и засиления диалог с турската страна като към момента ситуацията с нелегалната миграция е овладяна”, посочи той.

„За последното денонощие имаме 187 опита за нелегално влизане на лица от трети страни. Сравнено със същата дата миналата година – те са 1028. Около 19 хиляди са незаконно опиталите да преминат българо-турската граница от началото на годината до момента. За сравнение за същия период миналата година – те са 73 000″, каза Стоянов.

Инициативата Български туристически награди се провежда за шеста поредна година в партньорство с Министерството на туризма.  

Форматът се реализира под мотото: “България – сигурна дестинация“, послание, което извежда сигнал за съвместните усилия на Министерствата на вътрешните работи и на туризма да предоставят сигурна среда както на туристите, избрали България като място за отдих, така и на жителите на морските общини. Изборът на Царево за домакин на събитието не е случаен – това е най-югоизточната българска община, тя е погранична и на нейна територия е целия Странджански край.

Новата награда за Туристическа атракция на годината отиде при най-голямата инвестиция в сектора, както и една от най-значимите в страната, както и най-грижливата и най-прецизна реставрация на паметник на културата – Централните хали в София.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст