Петков към Борисов: Корупционерите и крадците не заслужават законов чадър

Кирил Петков не вярва на казаното от Борисов за снайперистите, които го охраняват

“Борисов оплаква загубените милиарди от Плана за възстановяване и устойчивост. Корупционерите и крадците не заслужават законов чадър!” Това написа във Фейсбук съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков.

“Един от най-важните закони, за да си вземем парите от Европа по ПВУ, е този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. ГЕРБ искаха да бъде написан така, че да не засяга управлението на Борисов преди 2021година. Но така не само не минава пред Европейската комисия, а най-важното не работи за българките граждани”, подчертава Петков.

“Затова днес внесохме работещ законопроект, който да е справедлив и да няма “изключения”. Борисов не искаше този закон да покрива сигналите за корупция по време на неговото управление! Защо ли???”, пише още съпредседателят на ПП.

От ПП-ДБ днес внесоха предложения за промени в Закона за защита на лицата, подаващи сигнали или публично оповестяващи информация за нарушения.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че парламентът не се занимавал с важните неща. “Европейската комисия излезе с доклад как българският народ е пропилял времето и милиарди, много милиарди по Плана за възстановяване, от еврофондовете, за съжаление, не се използват от българите. И едва след май месец правителството е започнало да работи по тях“, каза той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст