ДЗУ започва производство на печатни платки за автомобилната промишленост

ДЗУ Видеотон videoton

Нов производствен корпус ще бъде открит на територията на фирма “ДЗУ” АД в Стара Загора през следващата седмица, съобщиха от общината в Града под липите. Старозагорката компания е член на “Видеотон Груп” (Videoton Holding ZRt.), Унгария. Чрез своята инвестиция “Видеотон България” навлиза в нова дейност – производство на печатни платки за автомобилната промишленост, обявяват от ръководството.

За да се реализират тези инвестиционни намерения, от компанията са преустроили производствено помещение с площ от 7 декара в един от корпусите на “ДЗУ” и заедно с това е инвестирано в модерно оборудване, съобразено с всички съвременни изисквания. От “Видеотон” подчертват, че за нуждите на новото производство са обезпечени и складови помещения, а административният персонал разполага вече с нови офиси.

До момента “Видеотон България” не е произвеждала платки за автомобилната промишленост,

а само за конвенционална електроника за големи фирми като Philips, Osram и други.

Официалната церемония ще се състои на 27 юни, четвъртък, от 14.00 часа. Събитието ще се съчетае с още един тържествен повод – отбелязване на 25 години присъствие на “Видеотон” в България. След приватизацията унгарската компания контролира 99% от капитала на “ДЗУ”. Останалите книжа са собственост на дребни инвеститори.

На официалното откриване на корпуса и новото производство и отбелязването на четвърт век “Видеотон” у нас се очаква да присъстват посланикът на Унгария у нас Миклош Борош, областният управител на Стара Загора Ива Радева, кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров, както и ръководители на “Видеотон” в Унгария и България.

Като производител на електронни компоненти “Видеотон Груп” се нарежда в топ десетката в Европа

и сред 30-те водещи фирми в света. 

“ДЗУ” е един от големите работодатели в Стара Загора. Съгласно политиката на “Видеотон” се работи с големи западни фирми в областта на електротехниката и бита, като се осигурява изцяло логистиката на производството. 

“ДЗУ” предлага комплексно решение за потребностите на партньорите от дребно до едросерийно производство на възли, детайли и завършени изделия в областта на електротехниката, битовата електроника и автомобилостроенето.

В момента “ДЗУ” извършва разнообразни услуги.

Например, конструиране и производство на инструменти и инструментална екипировка, шприцване на детайли от пластмаси и термореактивни материали и универсална и прецизна механична обработка. В завода се извършва монтаж на печатни платки (повърхностен и конвенционален), както и електромеханичен монтаж. Предлага се и трансфер на технологии. “ДЗУ” разполагаме с възможности и умения за предоставяне пълен пакет услуги в областта на конструирането, инженеринговата дейност, производството, тестването, софтуерната и хардуерната поддръжка и логистиката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст