Социалистите не приемат “студената война” с президента, заяви Борислав Гуцанов

борислав гуцанов бсп

Пътят на БСП оттук нататък е обединението, както вътре в партията, така и навън към другите леви формации. Това заяви председателят на ПГ на “БСП за България” Борислав Гуцанов в предаването “Денят започва с Георги Любенов” на БНТ. 

“Трябва да дадем знак, че сме готови за това обединение и да направим реални действия към него. “Студената война“ между нас и президентската институция също трябва да бъде прекратена. Не може БСП да се караме постоянно и вътре, и навън“, категоричен бе Гуцанов. По думите му социалистите и симпатизантите на партията не приемат политиката на замразяване на отношенията с президента.

Според Гуцанов,

България се нуждае от силна Българска социалистическа партия.

“Парламентарната група на “БСП за България” е единна. Имаме пределно ясни решения, че няма да подкрепим първия и втория мандат при никакви условия.” 

Той отбеляза, че БСП вчера са внесли две предложения за решения в Народното събрание, които са от изключителна важност за страната. Първото е оръжията, предоставени от България на Украйна, по никакъв начин да не бъдат използвани на територията на Русия. Още повече, че имаше голям дебат в София на Парламентарната асамблея на НАТО пред няколко седмици, защото едно такова разрешение прави още една крачка към по-голям световен конфликт. Второто предложение на социалистите е български войници да не отиват на територията на Украйна.

Гуцанов посочи, че

БСП внася пет законопроекта в Народното събрание.

“Единият от тях е свързан с намаляване на ДДС върху лекарствата на 9%. Надявам се в парламентарния дебат да се появят и други предложения за намаляване на цената на лекарствата, защото в България те са на фантастично високи цени. Абсурдно е българите да трябва да си купуваме лекарствата от Турция, при тези производствени мощности, които имаме тук”, каза социалистът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст