Burgas Free Tour започва опознавателни туристически обиколки из града

Бургас-Burgas-Collage

Групата Burgas Free Tour започва сезона на безплатните туристически обиколки в Бургас, съобщиха от общината в краймроския град. От днес до 1 юли обиколките ще се провеждат в събота и неделя. А от 2 юли до 15 септември ще са всеки ден. Часът на срещата е 10:00.

Бургас е най-големият град в Югоизточна България и вторият по големина на българското Черноморие. Към момента в него живеят 210 136 души по настоящ адрес и 225 741 души по постоянен адрес. Бургас е четвъртият по население град в страната (след София, Пловдив и Варна). Той е най-важният културен, стопански, транспортен, управленски, туристически и просветен център в Югоизточна България и е с национално значение. 

Заради множеството културни събития и фестивали провеждани в Бургас, особено в летния сезон, градът е наричан

„лятната фестивална столица на България“

Бургаската катедрала, носеща името на славянските просветители – светите братя Кирил и Методий, и защитената местност “Пода” са сред стоте национални туристически обекта. Манастирът „Света Анастасия“ на едноименния остров във водите на Бургаския залив е единственият запазен средновековен островен манастир в Черно море. И още много други забележителности очакват гостите на Бургас.

Остров Света Анастасия

Burgas Free Tour всъщност e група от доброволци – ученици и студенти, които са на възраст между 16 и 25 години. И искат да покажат красотата на своя град.

Турът преминава през 13 стоп-места, „задължителни“ забележителности, които крият много тайни.

Но това няма да е скучна историческа беседа, обясняват от Burgas Free Tour. По скоро под формата на безплатните турове младежите се сближават с туристите и се превръщат в техните местни приятели, които им разказват за историята на града, за бита на „старите бургазлии“. Заедно с това искат да ги запознаят и с градски легенди, които се предават само от уста на уста.

„През годините сме се убедили, че

безплатните обиколки са интересни и за жителите на града.

Бургазлии остават изненадани от новите факти, които научават. Това ни позволява да си мечтаем, че обиколките биха били един различен и интересен исторически урок за учениците на Бургас”, обясняват от Burgas Free Tour. Опознавателните обиколки се представят на три езика – български, английски и немски. 

От Burgas Free Tour поясняват, че групата не е обвързана и финансирана от Община Бургас или други комерсиални проекти. Просто тя обединява млади хора, които учат или са завършили основното си образование в Бургас и лятото се връщат, за да работят за неговото развитие и успех. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст