АПИ обяви обществена поръчка за строеж на мост над река Марица в Пазарджик

проект проектиране ремонт строеж

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на нов мост над река Марица в град Пазарджик. Съоръжението е част от първокласния път I-8 София – Пазарджик – Пловдив, обявиха от пътната агенция.

Срокът за подаване на офертите е до 29 юли тази година.

Индикативната стойност на поръчката е 16 027 550 лв. без ДДС

и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Проектирането ще се извършва в три междинни етапа, като срокът за изпълнението им е 100 календарни дни, а на строително-монтажните работи е 400 календарни дни.

Сегашният мост над река Марица е построен през 1964 г. и до момента не е основно ремонтиран

Той е между двете кръгови кръстовища на ул. „Царица Йоанна“ в Пазарджик. Осъществява връзката на центъра на града с южните квартали. Първокласното трасе е основна връзка между областите Пазарджик и Пловдив и по него преминава интензивен трафик.

Проектът предвижда изграждане на нов мост, който ще е с дължина около 181 метра.

Съществуващият е в недобро състояние и ще бъде премахнат, тъй като с ремонтни дейности не могат да бъдат постигнати съвременни норми за безопасност.

Избраният изпълнител на обществената поръчка трябва да извърши необходимите проучвателни работи и да изготви технически проект за изграждане на новото мостово съоръжение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст