Нидерландия ви посреща с безплатни слънцезащитни кремове

Европейската държава за пореден път показа, че не само мисли за населението си, но и за туристите. Ето как:

Училища, университети, фестивали, паркове, спортни зали – на всички тези места вече ви очакват диспенсъри, предлагащи безплатни слънцезащитни кремове за лице и тяло.

Инициативата е дело на нидерландското правителство, което още преди две години взе решението да помогне на своите граждани и туристи, забравили да си сложат или да вземат с тях слънцезащитни кремове, преди да излязат навън. Главната причина е увеличаващите се случаи на хора, заболяващи от рак на кожата, съобщават от медията NDTV.

Нидерландка, показваща новите диспенсъри за слънцезащитни кремове на "Ланхестраат", Амерсфорт.
Нидерландка, показваща новите диспенсъри за слънцезащитни кремове на “Ланхестраат”, Амерсфорт.

И въпреки че дебютът на проекта бе отпреди две години, той чак сега започна да набира популярност. За това спомагат и немалкото видеоклипове, качени в социалните мрежи. Като един от най-гледаните (над 11 млн. пъти) показва как майка се възползва от такъв диспенсър в градски парк, който е зареден с крем на прословутата марка Nivea.

В интерес на истината, нидерландските власти са били вдъхновени от известната австралийска кампания Slip-Slop-Slap от 1981-а. Гларусът Сид показва на австралийците по какъв начин могат да предпазят кожата си от силните и вредни слънчеви лъчи. Името на кампанията е свързано със звуците, които човек издава, когато си сложи ликра за плуване, лятната шапка, слънчевите очила, разпъне плажния чадър и си нанесе слънцезащитния крем за тяло и лице.

Това се дължи на факта, че Австралия е една от страните в света с най-много зачестили случаи на рак на кожата, въпреки статуса ѝ на популярна дестинация за летни почивки и сърфинг.

Нидерландското правителство също така добавя, че целта му е всеки човек да получи достъп до слънцезащита и да не бъде възпрепятстван от фактори като цена или неудобство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст