Боршош настоява кметът на София да прекрати фестивала пред НДК заради силната музика и търговските обекти

Боршош иска кметът на София да прекрати фестивала пред НДК заради силната музика и търговски обекти

Председателят на Комисията по култура в Столичния общински съвет Мирослав Боршош изпрати писмо до кмета на София Васил Терзиев, в което го призовава да прекрати незабавно провеждащото се от седмици мероприятие пред Националния дворец на културата.

“Пространство пред НДК в столицата е знаково за провеждане на културни и образователни събития, част от градската ни среда. Затова в качеството си на Председател на комисията по образование, култура, наука и културно многообразие поисках от Васил Терзиев да прекрати незабавно разрешението, което е издал за провеждането на това безобразие в центъра на София”, написа Боршош във Фейсбук.

“Вече няколко седмици в пространството пред Национален дворец на културата са разположени маси и се провеждат мероприятия, несъвместими с обичайното предназначение на мястото”, алармира председателят на Комисията по култура. Силната музика и миризмата на храна по никакъв начин не кореспондирали на обстоятелството, че предназначението на пространството около НДК е за събития свързани с културата и градската култура в частност”, пише още той.

“Предвид изложеното, моля да получа информация кой е организаторът на тази дейност, каква е нейната продължителност, дадено ли е разрешително от страна на Столична община за провеждането и поставянето на търговски обекти както и дали са подавани сигнали и/или оплаквания от граждани във връзка с провеждането му. Също така, считам, че с оглед несъвместимия си характер, посоченото мероприятие следва да бъде прекратено незабавно”, изтъква Боршош.

Според информация, публикувана като събитие във Фейсбук, от 6 до 14 юли в парк НДК се провежда “Международен Летен Фестивал”, организиран от “Агенция за българите в чужбина”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст