Замък показван в сериала”Game of trones” се продава на части

Замък показван в поредицата "Game of trones" се продава на части

Замъкът Госфорд в Северна Ирландия, който беше показан в сериала “Game of trones”, е пуснат на пазара. Замъкът в Маркетил доби международна слава, след като беше използван като снимачна площадка за фентъзи драмата на HBO, превъплъщавайки се в Ривърън, домът на Дом Тъли.

Замък показван в поредицата "Game of trones" се продава на части

„Това е нещо много уникално“, споделя Арт О’Хегън, управляващ директор на CPS Property. „Много е рядко. Ние сме в бизнеса от 38 години и мога да кажа, че това определено е рядка находка.“

Имението Госфорд, който беше снимачна площадка за сериала „Игра на тронове“, отново е пуснат на пазара, този път обаче на части. През 2019 г. целият замък беше обявен за продажба, но сега се предлагат отделни жилища.

Замък показван в поредицата "Game of trones" се продава на части

Бастиан Гейт, част от оригиналния комплекс, който в момента се продава за 625 000 паунда. Той разполага с две спални и предлага уникалната възможност да живеете в историческа сграда.

„В CPS Property сме изключително доволни, че сме избрани за агенти, които да представят на пазара това красиво и уникално място“, споделя г-н О’Хегън. „Участвали сме в много продажби в рамките на този красив замък, разположен сред 600 декара гора.“

Въпреки че постройката е лесно разпознаваема от много фенове на Игра на тронове, г-н О’Хегън не смята, че ще бъде купен от такъв. „За съжаление, не“, споделя той. „Потенциалните купувачи по-скоро са хора, които са родом от Северна Ирландия, но са се преместили другаде и сега търсят място, където да отсядат, когато са си на гости.“ Това означава, че докато всеки може да закупи част от сградата, е малко вероятно супер фен на сериала да го направи.

Замък показван в поредицата "Game of trones" се продава на части

История и архитектура на замъка Госфорд

Въпреки че е придобил международна слава покрай участието си в „Игра на тронове“, замъкът Госфорд е добре познат на местните жители. Построен е между 1819 и 1825 г. по поръчка на Арчибалд Ачесън, втория граф на Госфорд, който е бил видна фигура в британската и ирландската политика. Архитект на замъка е Томас Хопър, известен със своя стил „Неоготика“, популярен през 19 век. Този стил се характеризира с бойници, кули и големи прозорци. Това са елементи, които можем да видим и в замъка Госфорд, пресъздавайки атмосферата на средновековна крепост.

По време на Втората световна война замъкът е реквизиран от военните и използван като жилище за войници. Това е интересна подробност от историята на замъка, която показва неговата адаптивност през годините. След като е бил аристократично имение, през войната е служил на практическа цел.

Въпреки че обявата е пусната само преди няколко дни, г-н О’Хегън споделя, че вече има няколко запитвания за Bastian Gate.

Замък показван в поредицата "Game of trones" се продава на части

„Бастиан Гейт с перфектните си пропорции предлага невероятен дом в красива идилична обстановка“, добавя той. „Наличието на вътрешен, модерен асансьор към всичките три етажа прави жилището подходящо за широк кръг купувачи.“ Недвижимият имот се намира в рамките на стените на престижния замък Госфорд и е разположен в територията на парка Gosford Forest.

Самият апартамент е разположен на три етажа и разполага с по една баня на всеки етаж. За удобство на обитателите има и два кухненски бокса, две спални, фоайе, хол, всекидневна и зона за развлечения. „Жилището е подходящо за кандидатиране за банков кредит, ако е необходима финансова помощ“, продължава г-н О’Хегън. „Охраняваната общност осигурява спокойствие и сигурност на новия собственик.“

Четете още на : Красивият замък Епълби е пуснат за продажба.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст