Кирил Петков вика в НС вътрешния министър заради битото от полицай момче в къмпинг “Градина”

Кирил Петков не вярва на казаното от Борисов за снайперистите, които го охраняват

Веднага ще извикаме в парламента Калин Стоянов (служебният министър на вътрешните работи – бел.ред.) да го питаме защо неговите полицаи пак бият хората, и то с жилетки на “Делта гард”, написа в профила си във Фейсбук съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Пълна подкрепа за Владимир Радев – момчето със счупената челюст заради парче пица, заявява Петков.

“Полицията трябва да бъде щит за невинните, а не оръжие на насилие срещу тях! Полицаите трябва да са герои, които спасяват животи, не злодеи, които ги рушат”, написа още Кирил Петков. 

По-рано днес главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев обяви, че служител на Четвърто районно управление на МВР в Бургас е задържан за побой.  Инцидентът е станал в къмпинг “Градина” на 1 юли малко след 2:40 през нощта. Христо Петров, който е на 21 години, работи в МВР от 25 октомври миналата година и е в изпитателен срок. Той е патрулен полицай, потвърди Кангалджиев.

Скандалът започнал след разправия за парче пица. Двама свидетели дали снимка на мъжа още в нощта на инцидента. 

Петров казва, че е бил на мястото на инцидента, но не посочва да е работил като охранител в частна фирма. Мъжът е задържан за 24 часа. Ще бъде искан постоянния му арест, а случаят е докладван на прокуратурата. Първоначално в МВР е била подадена информация, че вероятният извършител на побоя е надзирател от близкото затворническо общежитие в Дебелт. Тази версия не е била потвърдена, каза главният секретар.

След това е проверена информация, че извършителят може да е служител на МВР. Така преди четири дни е станало ясно, че става дума униформен от вътрешното ведомство, обясни главният секретар на МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст