Гневен, Терзиев се надява общинските съветници да преспят и да се сетят, че имат съвест

Терзиев, брифинг

След като по-рано днес комисията по икономика към Столичния общински съвет прие доклад на Карлос Контрера, Севделина Петрова и Красимир Гълъбов, от който изводът е да се сменят ръководствата на шест общински дружества, сред които и “Метрополитен”, кметът Васил Терзиев даде извънреден брифинг.

Терзиев призна, че е потресен и гневен и се надява, че общинските съветници, като преспят тази нощ, утре, като се събудят, ще се сетят, че могат и да са свободни хора, че имат съвест и у тях моралът от време на време се обажда. Но най-вече, че имат отговорност към хората, които живеят в София, защото със смените нови 30 непознати души ще управляват ресурс в размер на 3 млрд. лева.

“Има граници на приличие, но днес се видя, че тези граници са изключително разтегливи”, продължи Терзиев. Той бе възмутен, че се предлага смяната на Стоян Братоев – директорът на “Метрополитен”, човек, който, както Терзиев припомни, е удостоен с орден “Стара планина” – Първа степен. Сега на негово място се предлагат петима души анонимници.

Терзиев обясни, че на Общинския съвет се предлага доклад от 120 страници, с който те трябва да се запознаят за една нощ и след това да приемат новите 30 кандидати, за които предложилите ги не са могли да посочат нито един аргумент. Стана ясно, че по думите на Ваня Григорова срещу един от бъдещите кандидати има сигнали за сексуален тормоз. Другите били неизвестни.

Ето защо Васил Терзиев нарече предложената смяна “вандалски акт” и “атентат срещу софиянци.” По думите му е абсолютно неприемливо, когато се строят десет метростанции, да се предлага махането на човека, който стои зад това и на негово място да се сложат петима души, които нямат абсолютно никакъв допир с метрото.

Каква е логиката?” питаше се Терзиев.

Общинският съветник Борис Бонев от “Продължаваме промяната” – “Демократична България” и “Спаси София” обясни, че зад анонимните и уж независими общински съветници стоят партийните терористи от ГЕРБ и БСП , които ги използват за изпълнение на поръчката им.

“Това не е просто битка за 3-4 млрд. лева – тези хора ще определят цената на парното, на билетчето”, продължи Бонев. Той поясни, че винаги, когато от ГЕРБ и от БСП много държат да постигнат някаква икономическа цел, те много бързат. Като пример за това били и днешните извънредни комисии, които били свикани в нарушение на Правилника на общинския съвет. Според Бонев тези политически терористи от ГЕРБ и БСП си отмъщават на софиянци, защото са избрали друг модел на управление, различен от техния. Бонев обясни и че уж опозиционно настроените общински съветници от БСП са си избрали ролята на килимче, по който всеки от ГЕРБ да може да премине.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст