Шефът на Skydance Дейвид Елисън очерта визията на Paramount като хибрид между технологии и медии

Шефът на Skydance Дейвид Елисън очерта визията на Paramount като хибрид между технологии и медии

Главният изпълнителен директор на Skydance, Дейвид Елисън, очерта визия за Paramount Global като “креативно-технологична хибридна медийна компания”, след като сключената сделка за сливане с Paramount Global бе финализирана.

Докато Холивуд се бори за внимание с технологичните гиганти, навлизащи в развлекателния бизнес, главният изпълнителен директор на Skydance Media, Дейвид Елисън, очерта визия за Paramount Global като компания, която ще бъде хибрид между технологии и медии.

В презентацията си пред финансовата общност след обявяването на споразумението за сливане с Paramount, Елисън се позова на Стив Джобс, описвайки покойния съосновател на Apple и лидер на Pixar Animation Studios като ментор, който е повлиял за неговата гледна точка за връзката между изкуството и технологиите.

Парамаунт-Paramount_Global_Logo съкращания

„Изкуството предизвиква технологиите, а технологиите предизвикват изкуството“, каза Елисън, припомняйки любим цитат на Джобс. „Вярваме, че разбирането на тази симбиозна връзка между изкуството и технологиите е от съществено значение, за да можем да отговорим на този момент.“

„Ключовата роля“ зад сливането на Skydance със вековната Paramount, чиито корени се простират в ерата на немите филми, е да подобри услугите на компанията, за да отговоря по-добре на изискванията на визуалния пазар. Елисън обсъди промени в стрийминг услугата Paramount+ и намекна за използването на изкуствен интелект.

„Има много технологични компании, които бързо навлизат в медиите“, каза Елисън. „Смятаме, че е изключително важно за Paramount да може да разшири своите технологични възможности, за да бъде едновременно медийно и технологично предприятие.“

Елисън каза на инвеститорите, че ще работи за подобряване на алгоритмите за препоръчване, които използва Paramount+, с надеждата абонатите да прекарват повече време в стрийминг услугата и по-малко да я отказват. Също така предложи и модернизиране на рекламната технология, за да се даде на анализаторите повече информация за това до какви аудитории достигат.

Технологичният опит на Дейвид Елисън е повлиял на решението на контролиращия акционер на Paramount Шери Редстоун да сключи сделката със Skydance, дългогодишен производствен партньор на Paramount, според източник, запознат с преговорите.

„Skydance е наясно с това, което сме постигнали през годините, и именно поради тази причина те се стремят към обединение с Paramount“, написа Редстоун в бележка до служителите на Paramount след обявяването на сливането. „Те имат ясна стратегическа визия за бъдещето и ресурсите да се възползват от конкурентните предимства на Paramount Global, за да стимулират успеха на компанията.“

Шефът на Skydance Дейвид Елисън очерта визията на Paramount като хибрид между технологии и медии

Елисън описа как Skydance е работила в партньорство с Oracle за създаването на анимационно студио, базирано на облак. Skydance използва това „студио в облака“, за да продуцира част от „Омагьосани“, анимационен филм, който ще бъде пуснат тази есен на Netflix. Той каза, че този подход е увеличил ефективността и е намалил разходите.

„Ние възнамеряваме да разширим този бизнес във всички наши работни потоци за продуциране и анимация“, каза Елисън.

Технологиите също са в основата на разказването на истории в двата екипа за интерактивни игри на Skydance. Единият е студио за разработка на виртуална реалност зад „The Walking Dead: Saints and Sinners“, а другият е група за интерактивни игри, която си партнира с Walt Disney и Marvel за създаването на предстоящата игра „Marvel 1943: Rise of Hydra“.

Джеф Шелл, бившият главен изпълнителен директор на NBCUniversal, който ще се присъедини към новообединената компания като президент, каза пред медии, че Елисън е добре подготвен да помогне за навигацията в технологичните промени в развлекателната индустрия, „като някой, който пише сценарии, участва в четения на маса, бил е актьор и между другото, може да кодира“.

„Дейвид е уникален“, каза Шелл. „И той ще определи … идентичността на новия Paramount.“

Шефът на Skydance Дейвид Елисън очерта визията на Paramount като хибрид между технологии и медии

Дейвид Елисън е американски филмов продуцент, син на мултимилиардера Лари Елисън и основател и главен изпълнителен директор на Skydance Media. Роден е на 9 януари 1983 г. в Санта Клара, Калифорния.Завършва Университета на Южна Калифорния с бакалавърска степен по филмова продукция. През 2008 г. основава Skydance Media, филмова и телевизионна продуцентска компания. Skydance Media е продуцирала редица успешни филми, включително “Топ Гън: Маверик”, “Мисия: Невъзможно – Разплата” и “Трансформърс: Възходът на зверовете”. Елисън е женен за Сандра Лин Модич и има две деца. Той е страстен любител на киното и е член на Академията на филмовите изкуства и науки.Освен филмовата си кариера, Елисън е известен и със своята филантропска дейност. Той е подкрепил редица каузи, включително образование, опазване на околната среда и борба с бедността.Бащата на Елисън е съоснователят на Oracle Лари Елисън.

Четете още на : Skydance сключва сделка за 1,75 млрд. долара за контрол над Paramount Global.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст