Борисов сравни Доган и Пеевски с финалистите на Евро 2024

Борисов сравни Доган и Пеевски с финалистите на Евро 2024

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не пожела да вземе отношение по казуса с ДПС, като заяви, че трусовете в Движението са като в третата, четвъртата и петата политическа сила. Той заяви, че не разрешава на никой от неговата формация да се бърка, както и самият той не го прави.

Борисов подчерта, че преди три месеца още е заявил, че няма да прави коалиция с ДПС. По думите му преговорите по безспорен начин са показали, че нито са поискали подкрепа от ДПС, нито са им дали подкрепа за втория мандат.

“В сглобка бях с Лена, Киро, Асен и Денков и кабинетът се казваше “Габриел-Денков”. ДПС не участваха в тази сглобка – нито имаха министри, нито участваха в преговорите. Впоследствие, когато Христо Иванов реши, че трябва на всяка цена да променим Конституцията, на масата се появи ДПС“, заяви Борисов и добави: “колкото по-зле са другите партии, толкова по-добре за нас”.

Лидерът на ГЕРБ сравни сблъсъка между Доган и Пеевски с финалистите от Евро 2024 – Испания и Англия. “Малко ми е като Испания и Англия на финала. Кой ще победи там в случая изобщо не ни касае. Виждам, че се открива една много голяма възможност, защото по смесените райони битката се водеше между ГЕРБ и ДПС. Това, че има проблем в тази партия – видно, обвиненията, които си прехвърлят един на друг, дава възможност нашите структури да се развият по-добре“, каза Борисов.

По думите му, ситуацията в ДПС е подобна на тази в ПП-ДБ. “И в ПП-ДБ е същата работа. Три-четири дни аз не мога да разбера що е то – техническо правителство, експертно правителство, коалиционно правителство, сглобка правителство“, коментира той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст