Отпадна изслушването в парламента на министър Коритарова за строителството на магистралите “Хемус” и “Черно море”

Отпадна предвиденото изслушване в парламента на министър Коритарова за строителството на магистралите "Хемус" и "Черно море"

Заради неотложни ангажименти отпадна предвиденото изслушване в парламента на служебния регионален министър Виолета Коритарова и на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев. Изслушването трябваше да бъде за напредъка на строителството на автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по започване строителството на автомагистрала „Черно море“. Заместник-председателят на Народното събрание, Росица Кирова, която ръководи днешното заседание, съобщи за промяната в дневния ред.

Георги Свиленски от „БСП за България“ изрази недоволство, че Коритарова отново не може да се яви и настоя, че е важно тя да информира българските граждани за напредъка по строителството на „Хемус“. Той поиска председателстващият заседанието да се свърже с нея и с Вълчев и те да присъстват на изслушването.

Коста Стоянов от „Възраждане“ отбеляза, че ситуацията се повтаря от миналата седмица и настоя изслушването да се проведе, като подчерта важността на проекта магистрала „Хемус“, който навършва 50 години.

Иван Кючуков от „Има такъв народ“ също заяви, че изслушването на Коритарова е важно за тяхната парламентарна група и предложи то да бъде първа точка на следващия ден.

Кирова отговори на депутатите, че не може принудително да доведе никого в залата, но ще направи всичко възможно да се свърже с регионалния министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст