СОС решава за подземните паркинги и общинските дружества

СОС решава за подземните паркинги и общинските дружества

Днес от 10.00 ч. Столичният общински съвет ще проведе редовното си заседание като се очаква то да бъде повече от напрегнато. Столичният кмет Васил Терзиев ще запознае общинарите с идеята подземни буферни паркинги да бъдат строени под училищни дворове. Проектът е на идеен етап, но вече се появи заявка от страна на групата на ГЕРБ-СДС да не се дава подкрепа за него.

Общинарите ще обсъдят и казуса с ръководствата на общинските дружества. В дневния ред са шест доклада на Борис Бонев, Бойко Димитров, Емилия Ангелова, Димитър Шалъфов, Симеон Ставрев от групата на “Продължаваме промяната – Демократична България (“Спаси София”) , с които се предлагат нови правила относно обявяване на публичен подбор за избор на членове на Съвета на директорите на “Топлофикация София”, “Център за градска мобилност”, “Столичен автотранспорт”, “Столичен електротранспорт”, “Метрополитен”, “Софинвест”.

Доклад относно обявяване на публичен избор на членове на съвет на директори и надзорни съвети на шесте общински търговски дружества внесе в СОС преди дни и общинският съветник Карлос Контрера от ВМРО заедно с независимите общински съветници Севделина Петрова, Красимир Гълъбов. След приемането на доклада в икономическа комисия към Съвета столичният кмет Васил Терзиев заяви, че с лека ръка се гласува доклад за смяна на ръководствата на шест от най-важните дружества в София, които “по най-безобразния и гаменски начин” са заменени с 30 души без необходимата квалификация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст