Трафикът е интензивен на изход към Румъния и Сърбия

Калотина Опашка тирове трафик движение гкпп сърбия

На ГКПП “Оряхово”, ГКПП ”Дуранкулак” и ГКПП “Кардам” трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили към Румъния. Движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове към съседните ни страни. Това съобщават от Главна дирекция “Гранична полиция”.

На 10 юли започнаха дейностите по извършване на основен ремонт на българския участък на “Дунав мост” при Русе, поради което е въведена временна организация на движение. Трафикът ще се осъществява в една лента с пропускателен режим и ще се регулира със светофарна уредба, уточняват от Агенция “Пътна инфраструктура”. 

На границата с Гърция през граничните пунктове “Маказа”, “Златоград” и “Ивайловград” могат да преминават само леки коли и микробуси.

На ГКПП “Калотина” трафикът е интензивен на вход за леки и изход за товарни автомобили със Сърбия.

Продължават и строително-монтажните дейности на този пункт във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства, напомнят от “Гранична полиция”. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Република Северна Македония и с Турция трафикът е нормален

на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст