“Шелли Груп” придобива компанията за смарт брави за врати LOQED

бизнес придобиване договор сделка

„Шелли Груп“ АД, компанията предлагаща IoT продукти и решения за сградна автоматизация, стратегически разширява продуктовото си портфолио и навлиза в разрастващия се сегмент за интелигентни брави за врати („смарт брави“). Това обявиха от компанията. За тази цел дружеството е придобило материалните активи, включително интелектуалната собственост (IP) и материалните запаси на холандското дружество за изработка на смарт брави LOQED B.V., което в момента е в процедура по обявяване в несъстоятелност.

Сделката включва и пряк достъп до завода на производителя в Китай, с който дружеството има договор и до доставчиците на всички суровини, така че както незабавното поемане на производството, така и бъдещата му оптимизация да се осъществяват безпроблемно.

Цената на придобиване е в размер на 150 хил. евро, платими в брой.

„Шелли Груп очаква продажбата на смарт брави за врати да има значителен принос към приходите и печалбите от 2025 г. нататък.

„Шелли Груп“ ще интегрира LOQED в продуктовото си портфолио и решенията Shelly Cloud възможно най-скоро, за да осигури потребителско преживяване, което клиентите ценят. За да продължат ползвателите да използват смарт брави LOQED без ограничения, „Шелли Груп“ ще продължи да поддържа платформата на LOQED и впоследствие ще я приложи в решенията Shelly Cloud като част от предстояща интеграция.

С навлизането си в продуктовата категория „смарт брави“, „Шелли Груп“

навлиза в глобално развиващ се сегмент, който според пазарни проучвания се очаква да нараства средно с 15.4%

годишно до 5.8 млрд. щатски долара до 2029 година. Движещите сили на растежа са, освен употребата в частните домакинства, така и използването на тези продукти от фирми и обществени институции за сигурно и лесно управление на различни физически входове чрез отдалечен достъп, както и възможността за наблюдение на сигурността на помещенията.

технологии бизнес компютри задължения

Например, множество хотелски вериги планират да въведат брави за врати с Bluetooth или WiFi вместо RFID брави за врати, достъпни чрез смарт карти, за да подобрят сигурността, обслужването на клиентите и качеството на престоя в помещенията. Не на последно място, смарт ключалките предлагат висок потенциал за растеж при използването им в предприятия и организации, тъй като много хора се нуждаят от достъп до едно и също помещение.

Според Волфганг Кирш, изпълнителен директор на „Шелли Груп“, с придобиването на технологията и движимото имущество на LOQED

компанията навлиза в нов пазар с устойчив растеж.

А двуцифрените темпове на растеж в този пазарен сегмент са отлично решение за „Шелли Груп“. Освен това ще се генерират приходи от продажбата на съществуващите продукти още с придобиването, докато продължава да се развива технологията и да се реализира потенциала ѝ. „Убедени сме, че с LOQED като част от „Шелли Груп“ ще генерираме

значителен принос към приходите и печалбите на компанията още през 2025 година.

бюджет, ЕС ще следи лихва фондове приходи дълг печалби стокообмен Булметал

Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Шелли Груп“, допълва, че смарт ключалките на LOQED пасват идеално на подхода на фирмата за безпроблемна интеграция и  оперативна съвместимост между хардуер и софтуер. „Възнамеряваме да добавим допълнителни API-ита към бравите за широк спектър от доставчици и сфери на приложение. Разходите и енергийната ефективност също ще бъдат взети предвид, за да направим смарт ключалките достъпни за още по-широк кръг потребители.”

Shelly Group e технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновации чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти. Групата се състои от шест дъщерни компании с офиси в България, Китай, САЩ, Словения и Германия. Продуктите на Shelly Group вече се предлагат в над 100 пазара. Дружеството е регистрирано на „Българска фондова борса“ от декември 2016 г. и на Франкфуртската фондова борса от ноември 2021-а.

Акциите на БФБ в момента се търгуват на цена от 72 лева за един брой. А това оценява компанията на 1 303 600 248 лева пазарна капитализация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст