Samsung показа Galaxy Ring – първият “умeн пръстен”

Samsung показа Galaxy Ring - първият "умeн пръстен"

Samsung представи Galaxy Ring по време на събитието си Galaxy Unpacked в Париж. Компанията намекваше за пръстена през последните няколко месеца. Galaxy Ring е лек пръстен, оборудван със сензори, проектирани за 24-часово проследяване на здравето.

Навлизането на Samsung в нова продуктова категория идва в момент, когато продажбите на смартфони бавно се възстановяват, но потребителите използват телефоните си по-дълго. Производителите на устройства търсят допълнителни електронни продукти за продажба.

Samsung показа Galaxy Ring - първият "умeн пръстен"

Samsung иска да се конкурира с усилията на Apple в сферата на следенето на здравето, затова Galaxy Ring е новото устройство, което може да следи здравни показатели, заедно със смартфоните и смарт часовниците им. През последните няколко години компанията се опитва да рекламира своите здравни приложения, които стават все по-популярни сред потребителите и са сред причините за закупуване на такива продукти.

Samsung показа Galaxy Ring - първият "умeн пръстен"

Компанията представя пръстена като устройство, което да се носи заедно със смарт часовниците им и смартфон. Чрез софтуера с изкуствен интелект, пръстенът предоставя цялостна картина за здравето на човек. Това може да помогне за повишаване на продажбите и на другите продукти.

Основни функции и цена на Galaxy Ring

Сън – Устройството може да следи движенията на човек по време на сън, времето за заспиване, сърдечната и дихателната честота и да дава анализ на качеството на съня.

Менструален цикъл – комоанията твърди, че използва температурата на кожата, за да помогне за проследяването на менструалния цикъл на човек.

Сърдечен ритъм – Galaxy Ring може да информира потребителите, когато сърдечната им честота е необичайно висока или ниска. Потребителите също могат да проверяват сърдечната си честота в реално време.

Упражнения – пръстенът може да разпознае вида тренировка или активност, която човек изпълнява.

Samsung показа Galaxy Ring - първият "умeн пръстен"

Теглото на Galaxy Ring е между 2,3 грама и 3 грама, в зависимост от закупения размер. Устройството се предлага в три цвята. Батерията на Galaxy Ring може да издържи до седем дни. Има и преносимо зарядно устройство, подобно на безжичните слушалки.

Samsung Galaxy Ring ще бъде наличен на 24 юли и цената му започва от 399.99 долара .

Samsung показа Galaxy Ring - първият "умeн пръстен"

Samsung представи и най-новите си смарт часовници – Galaxy Watch 7 и Galaxy Watch Ultra. Това е първият път, когато компанията пуска модел „Ultra“ на своя смарт часовник, устройство, предназначено за спортисти и любители на дейности като туризъм и планинско катерене. Новите часовници включват нови сензори и функции за проследяване на спортни активности.

Samsung показа Galaxy Ring - първият "умeн пръстен"

На изложението бяха преставени и най-новите сгъваеми устройства: Galaxy Z Fold 6 и Z Flip 6.

Когато Galaxy Ring, смарт часовникът и телефонът са свързани заедно, потребителите получават по-подробна картина на здравето си, особено по време на сън, тъй като устройствата вземат данни от повече източници. Компанията твърди, че животът на батерията на пръстена се удължава, когато се носи заедно със смарт часовника.

„Всъщност часовникът и пръстенът са част от разширяването на гамата ни, което ще става все по-важно, тъй като технологията с изкуствен интелект се прилагат върху данните, събирани от различни устройства. Колкото повече устройства има един потребител от една и съща марка, толкова по-пълни са събраните данни, което повишава ефективността на цифровите асистенти с изкуствен интелект“, казва експертът Франсиско Жеронимо, вицепрезидент за проучвания на устройства за Европа, Близкия изток и Африка в IDC. „Това наистина персонализирано изживяване ще накара потребителите да избират устройства от една марка пред друга.“

Samsung показа Galaxy Ring - първият "умeн пръстен"

Подобно на Apple, Samsung през последните години се стреми към по-голяма свързаност между своите устройства, за да поддържа потребителския интерес.

Четете още на : Над 6500 работници на Samsung напуснаха производствените линии в Южна Корея.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Къде смятате да прекарате лятната си почивка - в България или в Гърция?

Подкаст