ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

[wd_asp id=1]

Незряващ японец преплува Тихия океан

Това е вторият опит на незрящия 52-годишен Мицухиро Ивамото да пресече Тихия океан. Той преодоля 14 хил. км. с яхтата си, без спиране, прекарвайки във водата почти два месеца. "Не се предадох и мечтата ми се сбъдна. Аз съм най-щастливият човек на земята", заяви пътешественикът.

Ивамото тръгна от Сан Диего на 24 февруали, придружаван от своя помощник Дъг Смит. Мицухиро управлявал платнохода, а Смит изпълнявал ролята на щурман и го информирал за обстановката. Дванадесет метровата яхта  Dream Weaver пристигна в крайния пункт – пристанището Иваки, префектура Фукушима, на 20 април. 

През 2013-а Ивамото тръгнал от префектура Фукушима, с намерението да стигне до Сан Диего, където живее от няколко години. Но така и не успял да осъществи плановете си. На петия ден от пътешествието лодката му потънала след сблъсък с кит. Ивамото и помощникът, който го придружавал, били спасени.

След провалилия се опит да пресече океана мореплавателят работил върху преодоляване на страховете си, предизвикани от травматичното преживяване. Включително участвал в съревнования по триатлон, част от които е преодоляването на дистанции в открито море.

"Решихме се на това пътешествие не само, за да реализираме мечтата си, но и да покажем, че всички е постижимо, когато хората се обединят", казва мореплавателят.  Мицухиро Ивамото е роден в южната част на Япония в префектура Кумамото. Загубил зрението си когато бил на 16 години. Парите събрани от него и Смит в хода на последната акция ще бъдат предадени на благотворителен фонд, който финансира разработки, насочени към предотвратяването на болести, водещи до слепота.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *