ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

След смъртта на 3-годишното дете във Враца – агресия срещу медици

МБАЛ "Христо Ботев"

Спешни медици от Враца предупредиха, че агресията срещу тях ескалира след случая с катастрофата, при която загина 3-годишно момче при катастрофа на пътя между Враца и Криводол.

Детето беше намерено безжизнено под лекия автомобил “Пежо”, който се обърна в дере, след като поднесъл на мократа настилка. Детето е пътувало без задължителната обезопасителна седалка за деца. Автомобилът е бил шофиран от бащата на детето.

Майката бе транспортирана в МБАЛ-Враца в тежко състояние. Там бе настанен и още един от пътниците в колата, който е седял на предната седалка до водача. 

Родителите обаче обвиниха за смъртта на детето лекарката от линейката, отзовала се на подадения сигнал. Според тях тя била употребила алкохол и не е оказала адекватна помощ. След катастрофата роднини на загиналото дете изпотрошиха входа на Спешния център в града.

По-късно се оказа, че пробата за алкохол на една от лекарките, отзовали се с линейката на сигнала за катастрофата край Враца, е положителна.

При последния случай на агресия, заради който спешните медици във Враца са обезпокоени, неизвестно лице е нанесло побой на техен колега. Медикът се връщал от дежурство, когато бил нападнат пред жилищния блок, в който живеел. В резултат на побоя той има разкъсвания на устните и голяма рана на челото. Лекарят е настанен в хирургичното отделение на МБАЛ “Христо Ботев”. По-късно през деня – на 14 януари – бе съобщено, че за среднощния побой на медика е задържан мъж от Враца. Полицията работи за установяване на съпричастността му към престъплението.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *