ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

BETA VERSION

Търсене
Generic filters

Кметът на Пловдив и Стоичков на първа копка на спортен комплекс

За проектирането на спортния комплекс са предвидени 120 дни, а за изграждането – двеста и десет.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и легендарният футболист Христо Стоичков направиха символична първа копка на спортен комплекс в двора между двете езикови гимназии в града под тепетата – училищата “Пловдив” и “Иван Вазов”.  

Преди да раздаде автографи, Стоичков сподели, че, когато му представили плана за изграждането на спортния комплекс, го върнали в детството и там, откъдето е тръгнал. Той е от Кършияка и не го забравя.

“Надявам се тази спортна база да бъде използвана от всички деца и в почивните дни те да се събират и да играят тук, а не да ходят само по кафенетата”, подчерта Стоичков.

Кметът Здравко Димитров добави, спортът е много важен за децата и заради това всяко училище трябва да има спортна база. 

Учениците от езиковите гимназии “Пловдив” и “Иван Вазов” ще могат безплатно да ползват новата спортна база до 19.30 часа. Очаква се тя да бъде построена до края на 2023-та година.

За проектирането на бъдещия спортен комплекс са предвидени 120 дни, а за изграждането му двеста и десет, обяви зам.-кметът Георги Титюков, цитиран от БНР.

Предвижда се комплексът да включва 8 многофункционални спортни игрища за футбол, хандбал, волейбол и тенис на корт. Първият етап ще струва 5.7 млн. лева, а за втория, който предвижда спортна зала, не бе посочена конкретна сума. 

Фирмата изпълнител на проекта, “МСпорт брос” ЕООД, има опит в проектирането и изграждането на множество обекти за ФИФА, УЕФА, федерации, общини в България, Северна Македония, Румъния, Кипър и др. Компанията разполага с екип от проектанти, инженери, както и със специализирана техника за реализиране на спортно-инфраструктурни проекти, посочват от Община Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *