Гърците протестират срещу нови мерки за икономии

Migration Image

Хиляди гръцки работници се събраха пред парламента днес на протест срещу мерките за икономии, след като частните кредитори от МВФ и ЕЦБ и ЕК пристигнаха за преговори в страната. Те скандираха ЕС и МВФ вън!. Днешните разговори в Атина са насочени към избягването на фалита, след като в петък преговорите с частните кредитори по условията и схемата за отписване на гръцкия дълг приключиха с неуспех, съобщи от Ройтерс.

Представителите на тройката официални кредитори ще проверяват бюджетния дефицит и нивото на рецесия в Гърция. Те ще водят преговори по сключване на ново споразумение за втори заем на страната в размер на 130 млрд. евро, одобрен от лидерите на еврозоната в края на октомври, съобщават световните агенции.

Гърците, които са подложени на орязване на разходите и повишаване на данъците, като част от първото споразумение за спасителен пакет през 2010, се страхуват от още мерки за икономии и намаление на заплати с идването на втория пакет. Те твърдят, че не могат да понесат повече затягане на коланите. Искаме те да изчезнат.Те се опитват да тласнат страната ни към разруха с тези мерки. Те продават Гърция. , твърдят демонстрантите.

Гърция навлезе в четвърта поредна година на рецесия, а безработицата в страната достигна рекордните 17.7 процента за третото тримесечие на миналата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст