Марио Драги постави под въпрос дейността на рейтинговите агенции

Migration Image

Инвеститорите са отчели предварително предприетите от Standard amp; Poor’s понижения на рейтинги в еврозоната и това поставя под въпрос значението на рейтинговите агенции, съобщават световните агенции, цитирайки президентът на Европейската централна банка Марио Драги. Никога не бих коментирал конкретни рейтинги, но определено е логично да се запитаме, доколко важни са тези рейтинги за пазара като цяло, а и за инвеститорите, след като той не реагира на последните понижения в Европа?.

В общи линии пазарите са очаквали измененията на рейтингите и са ги отчели предварително, коментира Драги. Според банкера трябва да свикнем да се справяме без тези рейтингови оценки или най-малкото да определяме сами кредитоспособността си и да разчитаме в по-малка степен на рейтинговите агенции.

Коментарът на Марио Драги беше предизвикан от решението на Samp;P да свали първокласните рейтинги на Франция и Австрия и да понижи оценката си за още седем страни от Еврозоната. Агенцията остави единствено Германия със стабилен ААА рейтинг.

nbsp;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст