Меркел иска политически съюз в Европа

Migration Image

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че ще използва срещата на върха на лидерите на Европейския съюз в края на месеца, за да призове към бързо придвижване на плана за политически съюз, с който да се даде повече власт на Брюксел, предава Еuobserver.

Ние нямаме нужда просто от валутен съюз, а от фискален съюз и повече бюджетна дисциплина, заяви канцлерът по-рано днес по немската телевизия ARD. Тя допълни, че е нужен и политически съюз. Стъпка по стъпка трябва да дадем повече власт на Европа и повече възможности за надзор, твърди Меркел.

Меркел подчерта, че би работила за такова обединение със страните членки, които го искат, дори това да означава подход за Европа на две скорости. Страните, желаещи да се интегрират по-силно не трябва да бъдат спирани от недисциплинираните, допълни тя. Меркел допълни, че Германия ще изготви план за разширяване на политическия съюз за срещата на върха на Евросъюза в края на месеца.

Според канцлера срещата между лидерите на общността на 28 юни ще бъде решаваща за бъдещото развитие на Съюза.

По време на граждански форум за бъдещето на страната Меркел похвали германския перфекционизъм не само заради икономиката, но и заради приноса му в европейските дебати.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст