Дейвид Петреас: САЩ подкрепя България по пътя на модернизация

Migration Image

САЩ одобрява и насърчават поетия от България път на модернизация, усилията й за разнообразяване на енергийните източници и за осигуряване на по-голяма прозрачност в енергийния сектор, както и за постигането на сигурност и стабилност на Балканите. Това заяви шефът на ЦРУ Дейвид Петреас по време на среща с премиера Бойко Борисов. Той похвали усилията на българското правителство в борбата с тероризма, организираната престъпност и корупцията.

Петреас даде висока оценка за отношенията на сътрудничество между ЦРУ и българските разузнавателни служби в съвместната им работа, целяща да се извлече полза от новопоявили се възможности и да се даде отпор на общите заплахи, и изрази решимостта тези отношения да бъдат разширени. Според шефа на ЦРУ близкото партньорство на САЩ и България е особено важно и за двете страни. Той очаква това партньорство в областта на разузнаването и в други сфери да стане още по-силно в бъдеще.

bdquo;Благодаря на директора на ЦРУ за високата оценка за направеното от българското правителство в борбата с тероризма, организираната престъпност и корупцията и за подкрепата на нашата политическа воля да се справим с тези проблемиldquo;, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той се присъедини към оценката на Петреас, че сътрудничеството между ЦРУ и българските разузнавателни служби е изключително добро и ползотворно.

В заключение ген. Петреъс, който е бивш началник на Централното командване на САЩ и на коалиционните сили в Ирак и Афганистан, отличи способностите на българските части, с които е служил, и изрази искрената си признателност за внушителния принос на България в тези страни.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст