Виетнам се интересува от български вина

Migration Image

Виетнам проявява голям интерес за внос на български вина. Това стана ясно на пресконференция по време на 22-та сесия на Междуправителствената българо-виетнамска комисия в София.

Двете администрации, които отговарят за контрола на виното и спиртните напитки ще обменят опит, за да може след това бизнесът да има утъпкан път, заяви зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров. От началото на сътрудничеството между България и Виетнам до сега, стокообменът се движил вълнообразно, като най-висок е бил през 2008 г. в размер на 96 млн. долара, допълни още Димитров.

Заместник-министърът на индустрията и търговията на Виетнам Хо Тхи Ким Тхоа информира, че страната й има интерес за засилване на сътрудничеството в областта на животновъдството, растениевъдството, семепроизводството, както и в технологията за преработка на плодове и зеленчуци. Тя допълни още, че изявява интерес към обмяна на опит в областта на туризма, банковото дело и комуникациите.

Според двамата зам.-министри България и Виетнам имат общ интерес и потенциал за развиване в областта на икономиката, търговията и инвестициите.

nbsp;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст