Миленков поема риска на Общинска банка

Migration Image

За анализа и оценката на риска и за проблемните кредити в Общинска банка ще отговаря новият член на управителния й съвет Радослав Миленков. Той бе избран от надзорния съвет на мястото на освободения Борислав Моянов, но ще встъпи в длъжност на 4 юли.

Радослав Миленков беше избран за член на управителния съвет на Общинска банка заради успешната му дейност в банковия сектор и доказания висок професионализъм, заяви председателят на управителния съвет на кредитната институция Сашо Чакалски.

Кариерата си Миленков започва като одитор в Делойт и Туш, след което се прехвърля на работа в Първа инвестиционна банка. Там става директор на специализираната служба за вътрешен контрол и израства до главен финансов директор и член на управителния съвет на кредитната институция. Бил е член и на надзорния съвет на Унибанка АД в Скопие и член на Одитния комитет на Първа инвестиционна банка – Албания. През 2011-а Миленков се прехвърля на работа в Изи Асет Мениджмънт първо като прокурист, а след това като главен изпълнителен директор. Хората, които го познават, го определят като изключителен работохолик. За да се приспособи към средата в Общинска банка обаче, Миленков ще трябва да се абстрахира от политическите и корпоративните сблъсъци и намеси в нейната работа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст