Данъкът за финансови транзакции няма да се приеме до 2013 година

Migration Image

Европейският данък за финансови транзакции няма да бъде приет преди парламентарните избори в Германия , предвидени за есента на 2013 година. Това заяви финансов министър Волфганг Шойбле в интервю за немската телевизия ARD, цитиран от немското издание Тhe Local.

Изявлението му дойде по повод изказването на лидера на Социалдемократическата партия Зигмар Габриел, че правителството и опозицията са постигнали споразумение за налога.

Въпросът за облагане с данък на финансовите транзакции е основният проблем при дискусиите около ратификацията на европейския фискален пакт.

Канцлерът Ангела Меркел и лидер на дясно-центристката партия на Християно-демократичния съюз и коалиционните й партньори Християн социалния съюз и Свободните демократи провеждат преговори в продължение на няколко седмици със Социалдемократическата партия и Зелените за ратификация на пакта. Немското правителство ще се нуждае от подкрепа на две-трети в парламента, за да приеме документа, предвиждащ налагане на строга бюджетна дисциплина.

Коалицията на Меркел обаче няма нужните гласове в Парламента, а в замяна на тяхната подкрепа опозицията изисква приемането на данък за финансовите транзакции и приемане на мерки за стимулиране на растежа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст