Все повече млади германци фалират

Migration Image

Броят на младите фалирали германци е нараснал с една трета, докато фалитите във фирмите като цяло е намалял през първата половина на годината, предава

Фалиралите млади германци на възраст между 18 и 25 години се е увеличил с 35.6 на сто, достигайки 2.980 души за полугодието. Това сочи икономическо изследване в Хамбург , цитирано от Тhe Local.

Експертите по обявяване на несъстоятелност заявяват, че младите хора са обикновено по-склонни към изпадане в неплатежоспособност, тъй като имат по-малък опит с управлението на средствата си и не са склонни да спестяват.

Въпреки това 32 760 германците са банкрутирали през първите три месеца на 2012 година, което е с 3.7 процента по-малко в сравнение със същия период миналата година. Тенденцията се дължи на намаляващата безработица и икономическия растеж.

Броят на фалиралите германци над 60 годишна възраст обаче също е нараснал до 5.9 на сто през първата половина на годината в сравнение с миналата година. Причината може да се търси в по-ниските пенсии и заплати.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст