Атанасова открива сектор за Инвазивна кардиология във Враца

Migration Image

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще открие сектор за Инвазивна кардиология към Кардиологичното отделение на болница bdquo;Хр. Ботевrdquo; във Враца.

Това е единствената подобна структура на територията на Северозападна България, която обслужва спешни и планови пациенти с коронарен синдром от областите Враца, Видин и Монтана. Кардиологичното отделение разполага с 45 легла, от които 6 са в интензивен сектор, както и с реаномобил, специализиран за спешни пациенти с остър коронарен синдром.

Атанасова ще присъства и на демонстрация на мобилна дистанционна визитация на специалисти от ВМА София и университетската болница ldquo;Св. Маринаldquo; Варна.

Здарвният министър ще посети иnbsp; Центъра за спешна медицинска помощ. Тя ще се срещне и с екипа на проф. Реувен Ор, началник на Клиниката за трансплантация на стволови клетки в болница bdquo;Хадасаrdquo;, Израел. Известният медик в момента извършва тридневни безплатни консултации на пациенти в Комплексния Онкологичен център Враца.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст