Еколози сезират прокуратурата заради фармацевтичния завод в Разград

Migration Image

Новооткритият завод за биотехнологични и фармацевтични продукти в Разград е незаконен, алармира председателят на Зелената партия Александър Каракачанов. Предприятието,собственост на бизнесмена Кирил Домусчиев, който е и собственик на местния футболен клуб bdquo;Лудогорецldquo;, е било построено незаконно.

За нарушенията са знаели както премиерът Бойко Борисов, така и министърът на околната среда и водите Нона Караджова, които присъствали на официалното откриване на завода на 21 юни.

Проблемът е, че фабриката за лекарства е открита ден преди да приключат процедурите за издаване на разрешителни за строеж bdquo;За да може да бъде открит, първо се прави оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС), прави се проект и чак след това започва реалното строителствоldquo;, изтъкна Каракачанов. В случая обаче процедурите не били спазени.. bdquo;Оказва се, че за 13 дни е направен проектът, изграден е самият завод и е откритldquo;, коментира още екологът.

Според него грубо погазени са Законът за опазване на околната страна и този за устройство на териториите.

Каракчанов се казани да внесе сигнал до прокуратурата за нарушения на процедурите за строителство. bdquo;Трябва да се потърси отговорност и от премиера и от министъра на еколната среда и водите, които са знаели за товаldquo;, смята още той. Според него замесени в порочната схема била и община Разград.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст