Лиляна Павлова: Ремонтираме мостовете през есента

Migration Image

В Агенция Пътна инфраструктура ще бъдат отворени офертите за участие в ремонта на трите виадукта на магистралите bdquo;Тракия и bdquo;Хемус. В търга участват над 10 строителни фирми, сред които и чужди компании. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в сутрешния блок на БНТ.

Съоръженията се нуждаят от спешно укрепване след земетресенията и проливните дъждове миналия месец. Заради лошото им техническо състояние те бяха заложени като приоритет в програмата на Агенцията за пътна инфраструктура. Около 43 милиона лева ще струва укрепването на трите моста. Кандидатите ще се оценяват на базата на опита, който имат и техническите им параметри, посочи още министърът.

Имам отговорната задача да докажа, че след 130 години това министерство в духа на приемственост ще продължи да се грижи за обществените сгради и благоустройството – така, както се е казвало това министерство преди 130 години, когато е обособено като самостоятелно министерство, заяви Попова по пово юбилея на строителното ведомство. Тя уточни, че преди това е било част от министерството на вътрешните работи до 1882 г., когато с указ на Александър I се създава отделно самостоятелно министерство, което да се грижи за обществените сгради, строителството и пътищата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст