Станишев участва в конференцията „Върховенство на закона и зачитане на ценностите на ЕС” в Букурещ

Migration Image

Президентът на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев ще участва в конференцията: bdquo;Върховенство на закона и зачитане на ценностите на ЕСrdquo; днес от 15 часа в хотел bdquo;Marriottrdquo; в Букурещ. Тя се организира от Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент и Фондацията за европейски прогресивни изследвания (FEPS). Европейската левица има амбицията да постави във фокуса на общественото внимание отстояването на ценностите на ЕС и защитата на демократичните принципи.

bdquo;Това е водеща задача за ПЕС, наред с ангажимента ни да предложим конкретни мерки, които да изведат Европа от кризата и да осигурят растеж и заетостrdquo;, коментира Сергей Станишев преди срещата в Букурещ.

С конференцията европейските социалисти заявяват желанието си да имат водеща роля при отстояването и популяризирането на европейските ценности. Левицата обръща внимание и на опасностите пред демокрацията, която не трябва да се възприема като даденост, а да бъде защитавана всеки ден.

На конференцията ще присъстват румънският премиер Виктор Понта и председателят на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода. Вчера Свобода посети Русе, където на съвместна пресконференция със Сергей Станишев напомни, че ключово за демокрацията е провеждането на свободни и честни избори. bdquo;Имаме съмнения дали всичко е било както трябваrdquo;, заяви Свобода по повод на изборите в България миналата есен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст