Проверяват джетовете и корабчетата по Черноморието

Migration Image

Засилени проверки на джетовете и корабите за разходка по българското Черноморие разпореди министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Досега изпълнителната агенция Морска администрация е регистрирала 671 водни мотори. Корабите с разрешение за превоз на пътници през летните месеци пък са 131.

Правилата за водните атракциони, каквито са и джетовете, са разписани в отделна наредба, която бе приета по инициатива на Министерството на транспорта. Наредбата изисква всички джетове да бъдат с регистрационни номера, за да може да бъде открит всеки нарушител, срещу когото има подаден сигнал.

Преди началото на сезона се съгласуват и т.нар. водни бази. Това са специално оборудвани и отделени от плажната ивица места, на които се отдават и ползват водноатракционни услуги без да пречат на останалите хора на плажа.

Морска администрация вече приема заявления за лято 2012. Разрешение за предоставяне на водноатракционни услуги са получили общо 75 водни бази. Ще се извършват и проверки за употреба на алкохол на всички плавателни средства и особено на тези, превозващи хора.

Всеки гражданин, който е свидетел на някаква нередност през лятото, свързана с водния транспорт, например опасно каране на джет или липса на спасителна жилетка на туристически кораб, може да подаде сигнал на спешния телефон 112.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст