ОТКАТ

Migration Image

Председателят на Софийския апелативен съд (САС) ген. Веселин Пенгезов продължава да води контраофанзива по всички фронтове, отворени срещу него. И всеки път излиза победител. Преди време ВСС го уволни от началническия пост заради аферата с евтините имоти по морето, в които бе замесено и името на дъщеря му. Но той обжалва решението на кадровия орган пред ВАС и скоро се върна на бял кон на ръководния пост.

Тази седмица генералът успя да осъди за 50 000 лв. седмичен вестник заради текст, озаглавен Пенгезов – съдията на мафията, който накърнил професионалния му авторитет, граден с години. В него се твърди, че председателят на САС потулил кражба за милиони, а още – че живеел в палат, вдигнат с рушвети и други щуротии, както ги определи самият Пенгезов.

Преди две години вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че висш съдия е съпричастен към Октоподите. Някои медии тогава подозряха връзка с генерала. Самият вицепремиер обаче се въздържа да посочи кой е съдията. Изглежда, постъпи правилно, защото сега можеше да му се струпа още едно дело за клевета, освен това, което води срещу него председателката на съдийския съюз Мирослава Тодорова (виж. стр. 8). Факт е, че по това време и шефът на ДАНС Цветлин Йовчев обяви, че в агенцията имало сигнал срещу Веселин Пенгезов, но после не се чу нищо конкретно по въпроса.

Очевидно в ситуацията този каза, онзи каза на човек не му остава нищо друго, освен да търси правата си в съда. Но за да спечели, решаващо е да е магистрат.

nbsp;

nbsp;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст